Het Examen

De centrale examencomissie

Het examen bedrijfsbeheer wordt georganiseerd door de Centrale Examencommissie van het Ministerie van Middenstand en Economie. Maandelijks organiseren zij verschillende examenrondes. De studenten worden dan in chronologische volgorde van inschrijving opgeroepen om examen af te leggen. De wachttijd om examen af te leggen bedraagt ongeveer vier weken. Indien je dus dringend je diploma nodig hebt, aarzel dan niet te lang om je in te schrijven!

Het examen

Je legt examen af op de computer. Een examen bestaat uit verschillende meerkeuze- en rekenvragen. Onze cursus bedrijfsbeheer is er volledig op toegespitst om je zonder problemen of stress te laten slagen. Het examen vindt plaats in de gebouwen van het ministerie in Brussel. Wanneer je klaar bent met je vragen, krijg je onmiddellijk te horen of je geslaagd bent. Daarna wordt je diploma je per post toegestuurd en kan je meteen starten als zelfstandige.

Praktisch

Je kan je online inschrijven voor het examen via deze link. www.vlaanderenonderneemt.be/de-centrale-examencommissie. Het examengeld bedraagt 35 euro en dient gestort te worden op rekening van de federale overheidsdienst. Hun betalingsgegevens vind je terug onderaan het inschrijvingsformulier. Indien je niet slaagt, kan je ongelimiteerd herkansen. Je moet hiervoor wel het examengeld opnieuw betalen. Leg dus pas examen af wanneer je volledig klaar bent met studeren.